Joris_Telders_Fotograaf_JTDproducties

Joris Telders

Begonnen als assistent fotograaf bij NoPoint Studio’s in Vught, later afgestudeerd als grafisch vormgever aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven en daarna werkzaam als coördinator bij Reed Business. Dat was het begin van zijn carrière in de foto en film branche. In 2006 startte Joris zijn eigen bedrijf, JorisFotografie, en in 2010 besloot hij om volledig zelfstandig te worden.

In de afgelopen jaren heeft Joris zich ontwikkeld tot een allround freelance fotograaf. In elke nieuwe opdracht ziet hij een uitdaging en keer op keer vindt hij een andere invalshoek om van een simpel portret een creatieve plaat te maken.

Joris heeft altijd interesse gehad in bewegend beeld, hij deed een cursus voor het werken met Final Cut Pro en in de tijd van JorisFotografie bood hij dan ook de mogelijkheid om korte bedrijfsfilms te kunnen maken en monteren. Vanaf 2016 was voor hem duidelijk dat hij dit naar een hoger niveau wilde tillen, hij werd gevraagd als Director of Photography van een 40 minuten durende speelfilm. Met veel plezier, enthousiasme en creativiteit liet Joris tijdens dit project zien veel meer te kunnen dan alleen ‘een bedrijfsfilm’. Vanaf dat moment was het voor Joris duidelijk; ‘ Ik wil films maken!’ 

Al jaren liep Joris met het idee om zijn bedrijf uit te breiden. Het ontwerpen van logo’s en (film)posters was hem niet vreemd en daarmee werd ook het grafisch vormgeven aangesproken. In 2019 werd de knoop doorgehakt, per 1 Januari 2020 gaat hij verder onder de naam JTD Producties.

‘Omdat ik veel meer doe dan alleen fotografie.’

Annique_Bakker_JTDproducties_Zutphen

Annique Bakker

Dagelijks werkzaam in de ziekenhuisbranche, een totaal andere branche dan fotografie en film. Toch wordt daar elke dag een beroep gedaan op haar creativiteit. Roeien met de riemen die je hebt en inspelen op de situatie zoals hij zich op dat moment voordoet.

Al vanaf jongs af aan is zij bezig met het bedenken en schrijven van verhalen. Ze heeft een fascinatie voor fotografie wat haar van huis uit wordt meegegeven. 12 Jaar lang was haar vader de huisfotograaf van een dansschool in Leeuwarden, waarna zij dit stokje 4 jaar lang overnam.

In 2016 legde ze een scenario op tafel bij een filmproducent en werd daarna gevraagd als scriptwriter voor ditzelfde project. Binnen dit project vervulde ze daarnaast een functie in het productieteam en tijdens de draaidagen stond zij als regie assistent op de filmset.

Vanaf dat moment was de fascinatie voor fotografie uitgebreid met een fascinatie voor film. Ze pakte het schrijven van verhalen weer op en ging, met een eigen team, meedoen met 48H Film Projecten. In November 2018 maakte zij haar eigen ‘regie debuut’ tijdens 48H Film Project in Eindhoven.

Met de komst van JTD Producties kan Annique haar ei kwijt in het schrijven van scenario en scripts voor films met verschillende doeleinden. Van het bedenken van de inhoud van een bedrijfsfilm tot het schrijven van een short movie.

‘Joris visualiseert tot in detail wat ik schrijf, mijn woorden hebben geen tekst en uitleg meer nodig.’